Hundtävling

Staffordshire bullterrier används ofta vid olika tävlingar. Det är en ras som gillar att träna både fysiskt och mentalt. Utmaningen brukar ligga i att dem har svårt med impulskontroll och det är därför en viktig del i er träning för att få hunden att bli bättre på att kontrollera detta och koncentrera sig på tävlingen. 

Vilken hundsport passar bäst?

Det finns många tävlingsformer att välja på som passar för en Staffordshire bullterrier, exempelvis agility, lydnad, rallylydnad, viltspår och bruks. 

 

Det är viktigt att komma ihåg att en hund som gör fel vanligen inte förstår vad du vill att den ska göra. Därför är det alltid bäst med bra belöningar och inte straff. Du kan lägga in lekar i träningen då rasen älskar att leka. 

 

Den kan även vara väldigt envis så ett stort tålamod in i träningen är bra att ha med sig. 

Förberedelse

Innan man tar sig till tävling så är det mycket träning som behöver ligga bakom. Men nu tänker vi förberedelse inför tävling så vi antar att du kommit så långt i din träning redan. 

 

Förbered både dig och hunden för vad som ska komma. Träna gärna med folk som är runtomkring och som låter och distraherar. 

 

Du kan välja att tävla själv eller i ett lag beroende på vilken sport ni utför. Vare sig man tränar själv eller i lag så är alltid du och din hund ett lag. Om man vill så kan det vara roligt och extra peppande att ta fram lagkläder till dig och din hund som visar vilka ni är och att ni hör samman. Det finns många sidor som säljer olika typer av produkter där du kan trycka din egen logga eller text på exempelvis tsreklam